Fotoalbum

NB: til alle som kommer ind på min hjemmeside, så kan jeg fortælle jer at I ÅR 2009 VAR det 250. år siden at vores forfædre kom op til Al heden og Danmark og det er blevet  fejret ved en stor fest  i Frederiks i Jylland fra fredag den 28. august til den 30. august 2009.'
 ,,Hjertelig tillykke med  den store dag, skal lyde her fra Yvonne, Huraaaaaa. "😘🤩  Min egen fortolkning af min slægt på min mormors side om Kartoffeltyskerne på Alheden i Jylland.
Fra sidst i 1500 tallet kom mine forfædre fra Frankrig efter den Franske revolution til Tyskland . Her boede de så i nogle år og derfra rejste de så på opfordring af Kong Frederik op til Fredericia - som tobaks avlere -senere rejste de op til Frederiks, hvor de begyndte at dyrke Kartofler.
Og min Tip Oldefar var født i 1835 i to huse i Jylland - og han hed Andreas Nielsen - min Oldemor var født i 1865 også i to huse i Viborg Amt og hun døde i 1939.- Hun hed Ane Margrete Maul-Via min Oldefars side kommer jeg helt tilbage til Johan Georg Maul født 1752 i Hessen i Tyskland og hans kone hed Maria M. Schønheiter født 1746 også i Tyskland. På min Oldemors side -Ane Margrethe Maul - kommer jeg helt tilbage til Philip Philbert født i 1739 og Agatha Bitsch også født i Hessen i Tyskland.
Så har vi den først registrerede Maul - Han hed Michel Maul født ca. 1578 i Niederhausen.
Og min elskede Mormor hed Kristiane Steffensen - hun var født i Sovbæk -Thorum Sogn -Nørre Herred  i Viborg amt i 1886 den 28 april og hun blev døbt i Thorum Kirke den 30 maj. Hun døde i 1966.- 80 år gammel.
Min Mor hedder Elisabeth Margrethe Møller født i Nivå i Nord Sjælland 1 Juni 1925.
Jeg selv er født i Nivå- I den 28 februar 1944.
Jeg hedder Lone Yvonne Ravn.
Mine børn hedder Jannie Lund Ejlersen født 12-1-1968.
Jannie har 2 børn Jay Nicolai Født 20 maj 1992.
samt Sebastian født 29 August 1995.
Samt mit andet barn Hedder.
Gitte Lund Larsen : -født 26 - 10 -1970.
 Hendes børn Hedder:- Mike  født 24 November 2001.
Samt Mikkel født 12 august 2003.
Hermed i korte træk lidt om mine nærmeste Forfædre og efterkommere.
Først var navnet Kartoffeltysker et skælsord - men senere er det blevet en ærestiddel  - og jeg er ret stolt af at tilhører den del af slægten.--Ligesom en maler bruger sin pensel - til at gengive et sceneri som vækker ens inspiration. Bruger jeg det skrevne ord og mine billeder til at beskrive specielt meningsfulde dele af vores/min tilværelse.

På Frederiks kirkegård står en mindesten som blev opført ved 200 års jubilæet i 1959 for de første kolonisters ankomst. Jeg kan fortælle at der er 29 navne på mindestenen. Bl.a. navne som Bitsch - Laier - Winkler - Cramer - Wurtz samt min tip oldefars navn MAUL:

PÅ MINDESTENEN STÅR DER DISSE BEVINGEDE ORD.
FRA FEMMED LAND DE KOM OG DANMARKS SØNNER BLEV, HER I STEN DENS SLÆGT - MINDERUNER SKREV. --ET ANDET MINDESMÆRKE FOR KARTOFFEL
TYSKERNE BLEV OPSTILLET I 1984 OG SKULPTUREN FORESTILLER EN KVINDE MED EN KURV MED KARTOFLER.
Mange af kartoffel Tyskerne kom fra Frankfurt- Main - og
Heidelberg og Rhinen.

Jeg vil efterhånden fylde mere på. denne side -Så kik ind på siden engang imellem.
 
NB: Nu er det et stykke tid siden at jeg har skrevet om slægten Maul. Så nu vil jeg fortælle at jeg nu  har meldt mig ind i kartoffeltysker foreningen og der igennem har jeg fået mange flere oplysninger.Så nu ved jeg at jeg er efter kommer af både Maul og Nielsen og Kjeldsen og Krath og Bertel og Kriegbaum og Shønheiter og Marckentahler og Philbert og Bitsch  slægterne.
 Det er jo utroligt spændende at læse om alle disse mennesker alt bliver pludseligt så levende. Og jeg har erfaret at i en bog som Jørgen Nielsen og Stine Bitsch-larsen har skrevet som hedder - De Sydtyske kolonisters bosættelse på den Jyske hede.- I den bog kan jeg finde oplysninger om min slægt. Bla på side 40. og 41. der står navnene på personer der sendte et hyldes brev til Kong Frederik den 5. der i blandt navnene på mine tip oldeforældre bla. Andreas Maul og hans far Johan Georg Maul fra 1760.
Samt i en anden bog har jeg fundet et billede af min Tip- tip oldemor Cathrina M. Kriegbaun.Samt set billeder fra Oberhausen hvor Michel Maul kom fra i 1568.

HVIS DER ER NOGEN SOM LÆSER DENNE SIDE OG EVENTUELT LIGGER INDE MED NOGLE FOTOS AF DE FØR OMTALTE SLÆGTER SÅ SEND MIG VENLIGST EN MAIL MED BILLEDER OG YDERLIGERE OPLYSNINGER?
DET VIL JEG BLIVE MEGET GLAD FOR.jEG VENTER SPÆNDT PÅ NYE OPLYSNINGER ????Hilsen fra Lone yvonne.